Icon

Wat brengen wij op de gemeenteraad?

Werkjaar 2023

 • 06/03/2023 

Gemeenteraad maandag 6 maart 2023

Kijk van NPE op de gemeenteraad van maandag 6 maart 2023:

 • Na meer dan 2 maanden eindelijk nog eens een gemeenteraad waarbij we moesten vaststellen dat er ‘maar’ 5 punten op de agenda stonden. Onze inwoners verdienen beter!
 • Gelukkig is NPE er om terug wat variapunten (deze keer op voorhand ingediend) op de agenda te plaatsen:
  • Raadslid Renzo Callant kaartte aan dat de aardeweg tussen de Eikeldreef en Plaatsmolenweg niet langer bruikbaar is. Dit alles sedert de aanleg van de Plaatsmolenweg.
  • Opnieuw raadslid Renzo Callant vroeg (en kreeg) uitleg over de rapportering vanuit DVV Midwest naar Pittem toe en de verschillende samenwerkingsverbanden met andere gemeenten.
  • Fractieleider Christophe Vancoillie stelde zich vragen met in verband met het beleid omtrent de sporthal/sportsite. Gaan we naar een “Tielts zwembad verhaal” of wordt er echt werk gemaakt van een degelijke oplossing?
  • Ook wat het fusieverhaal betreft tussen Tielt, Meulebeke en Pittem blijft fractieleider Christophe Vancoillie druk op de ketel zetten. Het NPE standpunt is duidelijk! Geen overhaaste beslissingen nemen en onze inwoners mee betrekken in dit verhaal.
  • raadslid Kaat De Waele wees er nog eens met aandrang op “alle” raadsleden uit te nodigen bij evenementen, feestelijkheden, enz. waar onze aanwezigheid aangewezen is!
Een overzicht van onze variapunten op de raad van maart kun je hier terugvinden:
Variapunten NPE Gemeenteraad 06/03/2023

Artikel KW: Sporthal en fusieplannen kleuren Pittemse gemeenteraad


 • 23/01/2023 

Gemeenteraad maandag 23 januari 2023

Op de raad van januari werden onze rechten als oppositie compleet gekortwiekt. Onze vraagstelling tijdens de raden wordt voortaan disproportioneel beperkt, waardoor alle spontaniteit en debat zal verdwijnen. Onze vraag om dit agendapunt uit te stellen om zo samen tot een consensus te kunnen komen, werd door de burgemeester negatief beantwoord Daarom hebben we deze avond iets moeten doen waarvan we eigenlijk nooit gedacht hadden dit te moeten doen, namelijk de gemeenteraad verlaten.
We hebben het gevoel niet langer voor 'waar' te worden aangenomen door de meerderheid, waardoor we dit statement wel moesten plaatsen.
Desondanks hopen we om de rest van de legislatuur op een serene en constructieve manier verder te zetten. Dat zijn we alle Pittem- en Egemnaren verplicht en daar zullen we blijvend voor werken. Beloofd!
Persmededeling:
NPE Persmededeling 23/01/2023

Artikel KW: Oppositie verlaat Pittemse gemeenteraad: “De oppositie wordt op deze manier monddood gemaakt”

Artikel Nieuwsblad: Oppositie verlaat gemeenteraad na eerste punt: “We moesten een statement maken”

Artikel HLN: Oppositie verlaat gemeenteraad uit protest tegen aanpassing huishoudelijk reglement